Kako "ukrotiti" hiperaktivnog psa?

Tatjana Mihailović ima psa koji je star 5 meseci, a koji se ispred njihovih vrata pojavio kada je imao mesec dana. Zbrinuli su ga, ali sada imaju mali problem: „Pas je hiperaktivan i od njega ne može da se živi ali nam ga je žao i ne možemo da ga ostavimo. Da li postoji neki način da se bar malo dovede u red?“

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2014.

21:24

Default images

„Hiperaktivnim“ psima je pre svega potrebno puno aktivne šetnje i neki „zadatak“. Nije dovoljno da takvog psa izvedete napolje, tri puta dnevno po petnaest minuta-pola sata, već je neophodno da ga šetate brzim hodom na povocu, minimum dva puta dnevno 45-60 minuta.

Između te dve šetnje možete da ubacite izlazak napolje sa „zadatkom“ (aportiranje loptice, kanapa ili nekog drugog predmeta, a koji nije štap, kamen, šišarka, plastična flaša, sakrivanje loptice, poslastice i navođenje psa da pronađe to što je sakriveno...)

Odgovore na sva vaša pitanja u vezi sa kućnim ljubimcima, koje piše dr vet. med. Tatjana Stevanović, sertifikovani stomatolog za pse, mačke i glodare iz veterinarske ambulante „Pas, mačka i …“, možete pročitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: