Pronađeni mačići u kontejneru punom prljavštine (FOTO)

Članovi i članice Udruženja za zaštitu životinja ORPAK još jednom su bili svedoci ljudske okrutnosti prema nedužnim životinjama. Naime, nepoznata osoba bacila je u kontejner devet vrlo mladih mačića, i ostavio ih tako na milost i nemilost. Zahvaljujući ovim plemenitim ljudima, životinje su sada na sigurnom, oporavljaju se i čekaju topli dom...

Izvor: B92

Sreda, 27.08.2014.

08:59

Default images

Udruženje za zaštitu životinja ORPAK primile je poziv da se u Čahovljevoj ulici u jednom od četiri kontejnera nalazi petnestak mačića, koji bespomoćno zapomažu. Mačići su očigledno odvojeni od majke i bačeni u kontejner, ali niko ne zna ko ih je tu bacio.

Dejan Gajić i Danijela Rajčić Lazarević iz ORPAK-a odmah su reagovali i otišli na prijavljenu adresu. U kontejneru koji je bio zatvoren čulo se mjaukanje, a unutra se nalazilo 9 malih mačića ne starijih od 20 dana. Bili su mokri, prekriveni crvima, peskom i blatom, prepušteni na milost i nemilost…

Dejan je ušao u kontejner i izvukao sve mačiće, zatim su ih spakovali u trasporter i odvezli u prostorije ORPAK-a. Marija Stanojev je mačiće odmah okupala, jer drugačije nije mogla da se skine sva prljavština, crvi i neprijatan miris sa njihovih malenih tela.

Okupani i mirišljavi mačici su zatim dobro jeli i smešteni su u bezbedan i topao kavez. Kada uskoro budu malo ojačali biće im potreban stalan dom, pa se zainteresovani mogu obratiti ovom udruženju.

- A protiv N.N. lica biće podneta krivična prijava, - najavljuju iz ovog udruženja.

Članovi i članice ovog udruženja, kao i redakcija našeg portala, apeluju na sve građane da budu odgovorni prema životinjama i svojim ljubimcima. ORPAK obezbeđuje besplatnu sterilizaciju i pomaže pri udomljavanju, a na vama je da vaš dom i ljubav podelite sa njima i date im drugu šansu.

Izvor: Životinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: