Zašto bišop ne voli da ga diraju?

Maja Tompson: Imam bišona , starog tri meseca, uzela sam ga pre mesec dana. Štene se ponaša normalno, ali kada god ga neko pipne za šiju (iza vrata gde ih i majka nosi) štene bolno zacvili. Na koži nema nikakvih rana, a i ispod kože nema kvrga.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2014.

20:40

Default images

Ovakva reakcija šteneta može biti ili zbog realne pojave bola, koji nastaje kada se dodirne, ili to radi refleksno, zbog bola koji je nekada osećao u pomenutoj regiji.

Neophodno je prvo isključiti bilo kakvo patološko stanje kao razlog takve reakcije (problem sa mišićima i ligamentima vrata i ramenog pojasa, koštanom osnovom vrata i grudi-vratni i grudni deo kičme, ušnim kanalom i ušnom školjkom, viličnim zglobom…).

Ako ne postoji problem sa nekom od pomenutih regija, onda razlog treba tražiti u problematičnom ponašanju.

Odgovore na sva vaša pitanja u vezi sa kućnim ljubimcima, koje piše dr vet. med. Tatjana Stevanović, sertifikovani stomatolog za pse, mačke i glodare iz veterinarske ambulante “Pas, mačka i …”, možete pročitati OVDE.

Foto: Wedding Photography by Jon Day / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: