Napuštenu bebu spasao pas - heroj Bobi

Svakodnevno se susrećemo sa pričama o herojskim delima pasa i ostalih životinja. Ovo je jedna od njih. Tokom šetnje pas Bobi nanjušio je nešto u grmlju i pronašao novorođenče.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

08:38

Default images

Samo nekoliko sati nakon rođenja beba iz ove priče umesto u majčinom zagrljaju završila je u grmlju, uz makadamski put nedaleko od svog doma. Većina vas koji čitate ovaj članak zapitaće se: kako je tek rođeno dete završilo u žbunu?

Prema pisanju američkih medija tamo je odbacila majka stara između 14 i 15 godina koja živi nedaleko od mesta događaja. Dogodilo se to u Mičiganu, a policija procenjuje kako je dete u trenutku pronalaska bilo staro tek šest sati.

Srećom ova priča ima srećan kraj. Zaslužan za to je pas Bobi koji je tokom uobičajene šetnje u blizini Dajmond lejka pronašao bebu. Znao je da nešto nije u redu pa je o svom pronalasku obavestio vlasnika.

- Inače ne šetamo tuda, ali Bobi me tog jutra vukao prema mestu gde je ležala beba. U prvi trenutak pomislio sam da je reč o zecu. Ubrzo sam shvatio da je "zec" ustvari mala beba - ispričao je medijima Džef Kop, vlasnik psa koji je zaslužan za spasavanje dečjeg života.

Shvativši o čemu se radi počeo je da viče. Komšije su pozvale hitnu pomoć, a u spasavanju bebe Kopu su pomogle njegova žena i ćerka.

- Beba nije plakala što me zabrinulo, ali ubrzo nakon što smo je zamotali u peškir - zaplakala je. Znali smo da je beba dobro - objašnjava Ketlin Nil, Kopova ćerka koja se našla na mestu događaja.

Došavši na mesto događaja hitna pomoć utvrdila je kako je dete, uprkos modricama i ogrebotinama po telu još uvek živo.

Trenutno se nalazi u bolnici, a isti dan policija je pronašla i majku koja se takođe nalazi u bolnici, na posmatranju. Ko je otac, policija do utorka još nije utvrdila.

Pa neka nakon ovako lepe priče neko kaže da pas nije najbolji čovekov prijatelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: