Šta ako pas proguta lopticu skočicu?

Marijana Relja: Imam nemačkog kratkodlakog ptičara psa starog oko 16 meseci, prilično je veliki za svoj uzrast. Pošto je progutao skočicu lopticu, zanima me šta bi trebalo da uradim po tom pitanju?

Izvor: B92

Subota, 12.07.2014.

11:23

Default images

Javite se što pre veterinaru! To je jedini savet koji mogu da Vam dam u ovom slučaju. Strano telo u organima za varenje se mora što pre izvaditi.

Da li će to pas ispovraćati (isprovocirano povraćanje odmah po uzimanju stranog predmeta), ako je u pitanju predmet koji se može ispovraćati, vađenje endoskopom ili hiruškim putem, samo je bitno uraditi to što pre, da ne bi došlo do komplikacija kao što su: perforacije delova organa za varenje (probijanje stranog tela iz delova digestivnog trakta ), začepljenje dela digestivnog trakta sa posledičnim proširenjem dela ispred začepljenja (nakon vađenja stranog tela, prošireni deo ostaje kao takav i uglavnom ima probleme u daljem normalnom funkcionisanju), začepljenje dela digestivnog trakta sa posledičnom nekrozom začepljenog dela (odumiranje delova digestivnog trakta koji se moraju odstraniti tokom hiruške intervencije pri čemu se dovodi u pitanje dalje normalno funkcionisanje organa za varenje i moguće dodatne komplikacije).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: