Ove rase pasa ne umeju da plivaju

Leto je uveliko stiglo, a najlakši način da rashladite svog ljubimca jesu aktivnosti u vodi.

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2014.

08:59

Default images

Međutim, za neke rase pasa plivanje može biti vrlo traumatično iskustvo. Neke više vole da ostanu na suvom, a neki jednostavno nisu rođeni za vodu. Pročitajte i koji…

Foto: Moto "Club4AG" Miwa / Flickr.com

Mops

Zbog kratke njuška koja krasi glavu, mops ima kratak dah i nedovoljno kondicije da izdrži plivanje. Ukoliko vaš mops obožava vodu, budite oprezni i držite psa na oku.

Jazavičar

Ovi razigrani psi ipak više vole aktivnosti na suvom. Naime, zbog svojih kratkih nogu i konstitucije tela, jazavičarima je gotovo nemoguće da se opuste u vodi.

Foto: Raymond Shobe / Flickr.com

Buldog

Plivanje za buldoga je pravi izazov. Oblik tela i kratke noge onemogućavaju ovoj rasi da održava težinu na vodi. Ako vaš buldog baš voli da ulazi u vodu, budite blizu ako zatreba pomoć.

Baset

Ova rasa drži rekord za najduže uši među psima. Sa kratkim nogama i gustom strukturom kostiju, baset će nanjušiti plen sve dok voda nije prepreka. Kupanje baš i nije njihova omiljena letnja aktivnost.

Maltezer

Slatkak i umiljat, maltezer se sigurnije oseća u nečijem krilu nego u vodi. Zapravo, psi ove rase u poptunosti su sposobni da plivaju, ali ih sprečavaju drugi problemi. Oni su skloni artritisu i reumatizmu, a i ne vole baš da se rashlađuju…

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: