Japan: Prvi starački dom za pse

Kompanija "Aeonpet", koja ima niz specijalizovanih radnji za životinje, više od 50 veterinarskih bolnica i luksuzni hotel za ljubimce kod aerodroma Narita, otvara prvi starački dom za pse.

Izvor: B92

Subota, 28.06.2014.

11:49

Default images

Foto: Dustin Gaffke/Flickr.com

Japanci su izmislili rešenje koje će pomoći starijim stanovnicima koji imaju isto tako starije pse.

Za početak će ovaj dom pružati smeštaj za 20 pasa.

U ponudi staračkog doma, na kome bi im pozavideli mnogi ljudi, naći će se veterinar, luksuzna češljaonica, igralište i bazen.

"Mnogi Japanci danas imaju ljubimce, ali, kako stare, postaje im teško da se brinu se o njima", objasnila je portparolka kompanije Nanako Oiši britanskom Telegrafu. Uz to, japanske vlasti su prošle godine donele zakon kojim se građanima nalaže da se o svojim ljubimcima moraju brinuti do njihove smrti.

Cena staračkog doma zavisiće od rase, ali kompanija predviđa da će mesečni trošak iznositi oko hiljadu dolara. Vlasnici će moći da posete svoje ljubimce koji će uživati u domu u svojim najlepšim godinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: