Tužna priča: Ko je razdvojio Gumuš i Zlaju?

Godinama unazad, dva psa živela su zajedno u podgoričkom naselju Zagorič, meštani su ih mazili i pazili, da bi pre desetak dana Zlaja nestao.

Izvor: B92

Utorak, 15.04.2014.

21:59

Default images

Gotovo da nema čoveka koji živi u naselju oko MUP-a u Zagoriču da nije čuo za Zlaju i Gumuš, a mnogi ovih dana i tuguju zbog njihovog rastanka, pišu podgoričke Vijesti.

Meštani tvrde da je Zlaja nasilno odveden, optužuju zaposlenog u MUP-u Radovana Miličkovića da je to učinio, najavljuju da će ga čak i tužiti zbog toga i da Gumuš pati i neće ni da jede od kada je Zlaja nestao.

Penzioner Nikola Nino Vučetić kazao je da je Miličković prošlog četvrtka uhvatio Zlaju, nakon što ga je izvesno vreme jurio, a potom odveo u nepoznatom pravcu.

On je za "Vijesti" ispričao da je telefonom pozvao Miličkovića i zamolio ga da vrati psa kojeg je, tvrdi, svakodnevno obilazio i hranio, ali da je on to odbio.

“U međuvremenu sam saznao za šta sve služe psi bez vlasnika (za trening pitbulova), mada se duboko nadam da sa Zlajom to nije slučaj", kazao je Vučetić, istakavši da će podneti krivičnu prijavu protiv Miličkovića.

Mnogi stanari iz zgrada preko puta MUP-a pogođeni su Zlajinim nestankom i žele da se on vrati kod Gumuš. Tvrde da su pse vakcinisali, kupali i igrali se sa njima.

Studentkinja Ivona kazala je da je cele prošle godine vodila brigu o psima i da ih i sada ponekad obiđe i donese im hranu, iako više i ne živi u Podgorici.

"Vest o Zlajinom odlasku me je veoma pogodila, pa se nadam da će se on vratiti", rekla je ona "Vijestima". Ona je ispričala da je Zlaja pre dolaska u to naselje bio žrtva nasilja i da ne bi sam otišao, jer su ga “pazili i mazili”.

I prodavačica Olja iz obližnjeg marketa želi da Zlaja i Gumuš ponovo budu zajedno, a jedan od komšija iz naselja je za "Vijesti" izjavio: “Nadam se da će ljubav ovoga puta pobediti".

Reporteri "Vijesti" videli su juče Miličkovića kod glavne kapije MUP-a u Zagoriču, ali on nije želeo da odgovori da li je, gde i zašto poveo Zlaju. Umesto toga, osuo je paljbu po penzioneru koji je bio sa reporterima "Vijesti", nazvavši ga “matorom džukelom” i zapretivši: “Platićeš mi...”.

Sagovornik "Vijesti" samo je slegnuo ramenima, kratko kazavši da taj postupak govori o njegovom vaspitanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: