Kruševac: 200 pasa čeka na udomljavanje

U Prihvalitištu za pse koje se nalazi u okolini Kruševca i posluje u okviru Javnog komunalnog preduzeća (JKP) trenutno je smešteno 200 napuštenih pasa, rekao je Tanjugu direktor tog preduzeća Boban Kostić.

Izvor: Tanjug

Petak, 11.04.2014.

12:47

Default images

Prema njegovim rečima, Kruševac se na osnovu statističkih podataka svrstava u grad sa najmanjim brojem pasa lutalica, ima ih jedino u manjim grupama na periferiji grada i na seoskom području, a jedan od razloga su i nesavesni vlasnici.

“Ne mora da znači da je svaki pas na ulici, pas lutalica, ima nesavesnih vlasnika koji puštaju svoje pse da prošetaju, pa da se vrate nazad u domaćinstvo, a onda se dešava da taj pas nekog ujede, a vlasnik kako ne bi bio sankcionisan i da bi se zaštitio, poriče da je to njegov kućni ljubimac”, objašnjava jednu od situacija Kostić.

Za zoohigijensku službu Javnog komunalnog preduzeća godišnje se iz gradskog budžeta izdvaja 5,5 miliona dinara i ta sredstva se koriste za smeštaj, negu i ishranu napuštenih pasa, navodi Kostić.

“Naravno, ta sredstva nisu dovoljna, tako da jedan deo novca izdvajamo iz sopstvenih prihoda”, ističe direktor JKP.

Prihvatilište za pse oformljeno je još 2006.godine i u njegovu izgradnju je uloženo 8,5 miliona dinara, napominje Kostić i dodaje da u njemu nisu smešteni samo psi lutalice koje je zoohigijenska služba uhvatila na human način, već ima i onih kojih su se vlasnici odrekli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: