Ne čekajte da odvedete mače kod veterinara

Jovana: “Našla sam pre nekoliko meseci malo mače na ulici! Bilo je u strašnom stanju. Ponela sam ga kući i sada je kod nas već mesecima, ali stalno je bolesno! Cure mu bale i ne može da diše na nos, dobro jede ali je jako slabo! Koje lekove da mu dajem?”

Izvor: B92

Sreda, 09.04.2014.

21:33

Default images

Mače u ovakvom stanju je neophodno odvesti kod veterinara, jer vi sami malo toga možete da uradite. Kućna terapija može da da prolazno poboljšanje, te će se stanje vratiti na staro sa prestankom terapije ili će čak biti i gore.

Neophodno je da se mače klinički pregleda, i ako je potrebno urade dodatni diajagnostički pregledi, da bi se ako je moguće utvrdio razlog infekcije (bakterijske, virusne, gljivične infekcije, paraziti...).

U zavisnosti od uzročnika i samo lečenje je drugačije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: