Pas bez noge spasen iz razbesnelog mora

Član Teksaške obalske straže spasao je 16. marta dva života koje je oluja koja je besnela morem pretila da odnese.

Izvor: B92

Nedelja, 23.03.2014.

17:15

Default images

Hrabri čovek je tog dana iz mora izbavio dvadesetčetvorogodišnjeg Endija Ričarda i njegovu kucu, zlatnog retrivera koji je u mladosti ostao bez jedne noge.

Ričard i njegov pas našli su se u moru kada je oluja počela, a ubrzo su primili poziv u pomoć od drugog čamca koji se nalazio u blizini. Nesebični mladić i njegov pas nisu uspeli da dođu do drugog čamca, a snazan vetar ih je ubrzo prevrnuo i ostavio u nemirnim talasima.

Kada je ekipa obalske straže stigla, primetila je čoveka i psa bez noge kako se grčevito drže za prevrnuti čamac, pokušavajući da ostanu na površini.

Kada su se prevrnuli, Ričard je jedino razmišljao o tome kako da svoju kucu spasi iz vode i održi na bezbednom. To mu je pošlo za rukom nakon nekoliko dramatičnih trenutaka, a obalska straža je stigla na lice mesta u pravo vreme da spasi vlasnika i njegovu kucu.

"Pas je bio prestravljen, ali se držao uz svog vlasnika, jer je u njega imao potpuno poverenje, što je i prirodno. Pas je na sebi imao čak i pojas za spasavanje, jer je Ričard učinio sve kako bi obezbedio svog mezimca", objašnjava Džerold Vin, čovek koji ih je spasio.

Svega nekoliko trenutaka bilo bi dovoljno da more proguta mladića i psa, pa je prava sreća što se spasilac pojavio u pravom trenutku. On danas moze biti ponosan, jer je spasio dva života, a mladić i tronogi pas mu to nikada neće zaboraviti.

Izvor: Životinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: