Ovi psi nisu za čistunce

Ako ste čistunac koji ne podnosi da mu se ljubimac linja ili balavi po nameštaju, ove pasmine definitivno nisu za vas.

Izvor: Index.hr

Ponedeljak, 17.03.2014.

20:34

Default images

1. Newfoundland

Ovaj prekrasan, impozantan i nesebičan pas ipak ima neke mane. Dom će vam, ubrzo nakon njegovog dolaska, postati pun dlake i bala. Ova dobroćudna čupava zver neće ni primetiti koliko posla vam zadaje svakoga dana.

2. Mastif

Mastif je besraman balavac kojem često treba brisati njušku i čistiti nabore na njoj. Ako vam nije problem da uz sebe uvek imati maramice kojima ćete to raditi, spremni ste za ovog nežnog diva.

3. Pas svetog Huberta

Još jedan poznati balavac naučiće vas da cenite svakodnevne stvari kao što su čisti zidovi i odeća bez psećih bala. Obilno se linja u proleće i jesen.

4. Bernardinac

Osim dugog, gustog krzna koje se linja, ovaj dobroćudni div poznat je po tome što tragove bala i hrane ostavlja svuda oko sebe.

5. Pirinejski planinski pas

Ovaj veličanstveni veliki pas ima dugo krzno koje se konstantno linja, što znači da je potrebno da budete spremni na svakodnevno usisavanje i uklanjanje dlaka s nameštaja. Međutim, ovaj će vam plemeniti pas svojim dobroćudnom karakterom nadoknaditi uloženi trud.

6. Bordoška doga

Ovaj krupni pas poznat je po obilnom balavljenju i linjanju, što je prikazano i u filmu koji je proslavio ovu pasminu, “Turner and Hooch”. Međutim, vrlo je odan i uživa u ljudskom društvu.

7. Klamber španijel

Najkrupniji od svih španijela poznat je obilnom linjanju, a ni balavljenje mu nije strano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: