Kako rešiti mačje probleme sa gutanjem dlaka?

Ana Dragićević: Imam mačora starog pet godina kome je, dok je bio mače, amputirana prednja noga, ali se odlično adaptirao. Vrlo je pedantan i često se čisti, ali ne vidim da izbacuje loptice sa dlakama. Umesto toga se zakašlje i povremeno povraća. Povraćanje me brine najviše. Šta da radim?

Izvor: B92

Utorak, 04.03.2014.

12:01

Default images

Dlake koje mačke unose ližući se, mogu se izbacivati povraćanjem ili putem izmeta. Da bi to što lakše izvele, mačke same uzimaju travu (‘pasu’), ako izlaze napolje, ili im treba obezbediti nešto drugo ako su u pitanju mačke koje isključivo žive u zatvorenom prostoru (trava koju kupite u pet-šopu, isklijalo žito, preparati u obliku malc-pasti, granule sa dodacima za izbacivanje dlaka…).

Neophodno je samo razaznati da li vaš mačak povraća u pokušaju da izbaci dlake ili je povraćanje izazvano nekim drugim organskim poremećajem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: