Emirati: Ljubimci zabranjeni u stanovima

Nedavno su stanari zgrada u, jednom od sedam Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ađmanu dobili obaveštenje o tome da treba da izbace svoje ljubimce iz stanova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2012.

17:32

Default images

Zvaničnici u Ađmanu, najsiromašnijem Emiratu severno od Dubaija, zabranili su čuvanje mačaka i pasa u stanovima i ograničili dozvoljeni broj pasa koji može držati jedna porodica na dva, pod uslovom da živi u kući.

Novine "The National" iz Abu Dabija citirale su danas Šejka Rašida Humaida Al Nuamija u izjavi da ovo novo pravilo počinje odmah i da je uvedeno zbog "zdravstvenih i sanitarnih razloga".

Ljubimci su dozvoljeni u porodičnim kućama sa dvorištem.

Usvajanje i gajenje životinja nije deo tradicije i kulture Emirata ali tamo žive milioni stranaca koji imaju pse, mačke i druge životinje.

Početkom prošle godine u Abu Dabiju je zabranjeno prisustvo pasa u parkovima i na plažama.

Ukoliko živite i radite u Emiratima, svog ljubimca ne možete povesti u restoran, tržni centar ili ga uvesti u javni prevoz.

Ađman je jedan od sedam poluautonomnih emirata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: