Uginula najdeblja mačka na svetu

Mačka po imenu Sunđer Bob, koja je postala poznata širom sveta po svojoj težini (težila je više od 15 kilograma) umrla je nedavno, nakon što je iz skloništa za životinje otišla u dom usvojitelja.

Izvor: B92

Utorak, 14.08.2012.

22:19

Default images

Mačku neobinog imena su u junu usvojili Kortni i Met Farel iz Njujorka koji su se sa velikom ljubavlju strarali o životinji. Pre dve nedelje, kako piše na blogu Farelovih na kojem su objavljivane priče o njihovom novom ljubimcu, mačka se sećala loše, a na pregledu kod veterinara je ustanovljeno da ima veliku masu u predelu grudi.

Masa je sprečavala macu da normalno diše, jer je vršila pritisak na pluća i srce. Kako je stanje mačke iz dana u dan bilo sve gore, Farelovi su doneli odluku da se njihov ljubimac uspava.

“Ovo je bila jedna od najtežih odluka u našem životu”, napisala je na blogu Kortni i dodala da su ona i njen suprug veoma voleli mačku, kao i da su zamišljali da će i u budućnosti biti uz nju.

Mačka je pre dolaska kod Farelovih bila smeštena u prihvatilište za životinje gde je dospela nakon što je njen raniji vlasnik otišao u starački dom. Po dolasku u prihvatilište, mačka je bila na strogoj dijeti i programu vežbanja zbog prekomerne težine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: