Papagaj aktivirao glasovnog asistenta i napravio porudžbinu na Amazonu

Papagaj Badi oponašao je glas svoje vlasnice, kako bi kupovao robu preko Amazona, putem Aleksa sistema sa glasovnim komandama.

Izvor: News.com.au

Sreda, 20.09.2017.

20:54

Default images

Korijen Pretorijus se začudila kada je otkrila porudžbinu od 16 dolara za set kutija za poklone, koje sama nikad nije poručila. Međutim, ubrzo je shvatila da je njen ljubimac, afrički sivi papagaj, oponašao jedan od njenih razgovora, dok nije bila kod kuće.

Badi je aktivirao njen Echo smart uređaj, koji se povezuje putem interneta sa servisom Amazon. Sistem reaguje na ime "Aleksa", a kako će se kasnije ispostaviti, Badi je naučio da ga pokrene.

Korijen je kasnije snimila jedno od Badijevih čavrljanja.

"Kad sam došla kući, čula sam da Badi nešto govori, a onda sam čula glas Alekse koji kaže: 'Izvinjavam se, nisam shvatila'. Badi je rekao 'Aleksa' i onda neke gluposti, a mašina mu je odgovorila: 'Šta želite da poručite?'", kaže ponosna vlasnica urnebesne ptice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: