Pas heroj: Nekoliko puta je ovoj ženi spasao život

Bivša službenica u jednom sudu Stefani Herfel (52) uverena je da joj je njen kućni ljubimac sibirski haski spasao život. Ona tvrdi da je njen pas uspeo da joj nanjuši rak.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2018.

09:50

Pas heroj: Nekoliko puta je ovoj ženi spasao život
Foto: Thinkstock/ilustracija

"Dugujem svoj život tom psu. Nikada nije pogrešila, ona je od Boga dar", rekla je Herfelova.

Njen haski je prvi put uspeo da joj pomogne davne 2013. godine.

"Jednog dana je stavila njušku na moj donji stomak i toliko me je dugo njuškala da sam pomislila da sam nešto prosula po sebi. Čak tri puta je to ponovila, a onda je otrčala i sakrila se od mene", rekla je ona.

Tada je odlučila da ode kod ginekologa i dobila je ideju zašto ju je pas tako njuškao.

Lekar joj je rekao da ima cistu na jajnicima, te joj prepisao lekove protiv bolova. Međutim, kada se vratila kući sa lekovima, njen pas je nastavio čudno da se ponaša. Pas je bežao nje, čak je jednom otišao u njen ormar i opet se sakrio. Nekoliko nedelja kasnije vratila se kod lekara na još jedan pregled, a doktor je kontatovao da ima rak jajnika. "Bilo je jezivo videti je koliko je bila uplašena. Zbog toga sam zakazala još jedan pregled. Rezultati su me šokirali", rekla je Herfelova.

Nakon što se podvrgnula zahvatu potpune histerektomije (odstranjivanja reproduktivnih organa), uklanjanju karcinomom zahvaćene slezine i hemioterapiji, mislila je da je bolest iza nje. Sve dok joj se jednog dana 2015, a onda na isti način 2016. Sijera nije približila, ponjušila je kao i prvi put i sklupčala se na podu ormara. Testovi su kasnije pokazali da se rak vratio u oba slučaja, prenosi Allthatinteresting.

Danas zdrava Stefani veruje da danas ne bi bila živa da nije bilo njene ljubimice Sijere.

Stefanin lekar, dr Dejvid Kušner, joj je objasnio da to što je Sijera uspela da nanjuši njen rak nije ništa nemoguće, jer psi mogu da otkriju rak sa 98 odsto tačnosti. A da je to tako Sijera je pokazala i kad je Stefani u posetu jednom prilikom došla prijateljica koja je takođe bolovala od raka jajnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: