Četiri najlenje pasmine

Igranje sa psima zvuči zabavno, ali postoje pasmine koje nisu preterano oduševljene takvim aktivnostima.

Izvor: B92

Subota, 11.11.2017.

08:45

Četiri najlenje pasmine
Foto: Thinkstock

Par kraćih šetnji ovim pasminama je sasvim dovoljno, a dobra hrana, mnogo maženja i ljubavi potrebni su da bi oni bili potpuno srećni.

Jedan od njih je buldog, prijateljski nastrojen prema većini i najpoznatiji po ljubavi ka dobrom spavanju, kada god stigne. Ipak, iako je po prirodi pospan, da bi ostao zdrav, potrebno je da se kreće i da se igrate s njim.

Slede bernardinci koji su prvenstveno korišćeni za spasavanje ljudi u planinama. Ovih dana su više naklonjeni brizi o deci, a ako baš ne moraju da se kreću - nemojte ih terati jer, ako legnu nasred ulice, teško da ćete sami moći da ih pomerite.

Baset, kuca s najtužnijim pogledom i lovačkim genima, kada nema šta da lovi, brzo će se opušta i uživa još više u maženju sa svojom porodicom nego u dugim šetnjama.

Još jedna ogromna beba i spavalica je njufaundler. Sve što je ovom ogromnom i čupavom psu potrebno u životu je klopa i spavanje. Što više, tim bolje za njega.

Iako za ove pasmine kažu da spadaju u najmanje aktivne pse, ako želite da budu zdravi i u dobroj formi, trudite se da uživaju u šetnji i igri barem upola koliko u spavanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: