"Ne mazite radioaktivne štence Černobilja" (VIDEO)

Kada se u Černobilju 1986. godine dogodila nuklearna katastrofa, stanovništvo je požurilo da se evakuiše, a mnogi su tada bili primorani da napuste svoje ljubimce.

Izvor: B92

Petak, 22.09.2017.

14:55

Foto: YouTube screenshot

Potomci napuštenih životinja i danas lutaju radioaktivnom zonom oko uništene elektrane, koja se prostire na oko 2.500 kvadratnih kilometara.

Priču o životinjama lišenim ljudske pažnje odlučio je da ispriča režiser Dru Skanlon, u svom dokumentarcu "The Puppies of Chernobyl".

Skanlon je na svom putu sreo oko 900 pasa, koji u svom krznu nose opasne radioaktivne čestice. Posetioci kontaminirane zone zato se upozoravaju da se suzdrže od maženja životinja, što je velika šteta, s obzirom na to da su mladunci zaista željni razmene nežnosti sa ljudima.

U slučaju da vam ovaj video-snimak slomi srce, imajte na umu da je organizovano sakupljanje novčanih sredstava kako bi se štencima omogućila zdravstvena nega i kontrolisala njihova populacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: