Tirion iz "Igre prestola" apeluje: Prestanite da kupujete haskije

S popularnošću serije "Igra prestola", azili za životinje širom sveta dobijaju sve više napuštenih haskija, koji neodoljivo podsećaju na jezovuka iz te serije.

Izvor: Popsugar

Utorak, 15.08.2017.

19:54

Tirion iz
Foto: YouTube Screenshot

Prema organizaciji PETA, u poslednje dve godine broj napuštenih haskija se udvostručio, a sličan trend primećen je još 2011. kada je serija počela da se prikazuje.

Smatra se da mnogi ljudi inspirisani "Igrom prestola" kupuju haskije samo zato što liče na vukove iz serije, ali ne znaju koliko je komplikovano održavati te pse i na kraju ih napuštaju.

Sada jedna od najvećih zvezda "Igre prestola" Piter Dinklidž koji igra Tiriona Lanistera, apeluje na javnost.

"Ne samo da ćete kupovinom haskija uskratiti šansu svim psima beskućnicima koji čekaju novi dom u azilima, nego i prihvatilišta dobijaju sve više takvih pasa, jer ih vlasnici kupuju impulsivno, a da ne poznaju njihove potrebe", napisao je Dinklidž u saopštenju koje je objavila PETA.

"Molim vas, molim vas, ako ćete dovesti psa, pripremite se za ogromnu odgovornost i zapamtite - UVEK udomite psa iz azila."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: