"Naš pas je podvrgnut operaciji prilagođavanja pola"

Jedan bračni par iz Velike Britanije je nakon smrti voljene keruše Boni, odlučio da nabavi novog i ponovo se odlučio za ženku.

Izvor: Guardian

Petak, 28.07.2017.

18:46

Foto: Thinkstock

Moli, Džek Rasel terijer bila je umiljata i poslušna, a njeni novi vlasnici su joj obezbedili sve vakcine i redovne šetnje. Tek posle tri meseca, kada je počela redovno da obavlja nuždu napolju, primetili su nešto neobično.

"Dok smo je učili da mokri, u kući bi uvek zauzela čučeći položaj, ali je svaki put napolju podizala jednu nogu, baš kao da je mužjak", napisala je njena vlasnica u tekstu objavljenom u britanskom "Gardijanu".

"Primetili smo i da joj nešto izaziva neprijatnost kad pokušava da sedi, pa je uvek izbegavala taj položaj".

Par ju je odveo kod vetrinara i nakon pregleda, ustanovljeno je da je Moli hermafrodit, što znači da ima genitalije i mužjaka i ženke.

U međuvremenu je počela da se ponaša kao mužjak, a rendgenski snimci su potvrdili da je "ona" najverovatnije genetski gledano mužjak.

Takvo stanje je veoma retko. Samo jedan od oko 6.800 pasa rodi se kao pseudohermafrodit. Veterinari su procenili da će Moli s godinama imati sve više komplikacija i preporučili operaciju prilagođavanja pola.

Uklonili su joj delimično formirani penis i testise, koji su bili u riziku da postanu kancerogeni i omogućili joj da normalno mokri.

"Ona je i dalje simpatični pas divnog karaktera", kaže njena vlasnica. "Nema sumnje da je to naša Moli, bez obzira na to kakvi su joj geni. Mnogo je srećnija nego pre operacije. I dalje voli plišane igračke, ali ne na isti način".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: