Od svih poklona, Fransoa Oland zadržao psa

Od danas već bivši predsednik Francuske Fransoa Oland, od svih poklona koje je dobio tokom petogodišnjeg mandata, zadržao je psa po imenu File, kojeg je dobio od bivših boraca 2014. godine u Montrealu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2017.

17:55

Od svih poklona, Fransoa Oland zadržao psa
Foto: YouTube Screenshot

Lepa crna labradorka je došla u Pariz kao božićni poklon iz Montreala, a Oland se vezao za ljubimicu i često ju je šetao po vrtu Jelisejske palate.

File nije jedina životinja koju je Oland dobio, ali je jedini kućni ljubimac kojeg će bivši predsednik zadržati.

Oland je dobio dva konja od alžirskog predsednika Abdelaziza Buteflike 2012. godine koji su poklonjeni nacionalnim parkovima.

Bivši francuski predsednik je od vlasti Malija 2013. godine dobio jednogrbu kamilu, ali je životinja ostala u Maliju, gde se o njoj brine jedna porodica.

Francuzi kao nacija pridaju veliki značaj kućnim ljubimcima, ali se za sada ne zna da li će novi predsednik Emanuel Makron imati ljubimca u Jelisejskoj palati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: