Da li pravite ove greške prilikom kupanja psa

Ukoliko vaš pas ne voli kupanje, nije jedini. Mnogi psi pokušavaju da pobegnu ili da se sakriju ispod kreveta kada je vreme za kupanje, ali to ne mora da bude tako.

Izvor: B92

Sreda, 29.03.2017.

09:38

Da li pravite ove greške prilikom kupanja psa
Foto: Thinkstock

Kako biste psa okupali bez stresa, pročitajte koje greške treba da izbegnete.

Ne jurite ga

Sigurno vam je poznata scena u kojoj jurite psa niz hodnik kako biste ga odvukli do kupatila. To može biti vrlo stresno i za vas i za psa. Umesto toga, mirno ga namamite poslasticama i pohvalama da uđe u kadu ili tuš-kabinu.

Nemojte koristiti hladnu vodu

Da li uživate u tuširanju hladnom vodom? Ne uživa ni vaš pas. To može biti neprijatno iskustvo za ljubimca zbog kog bi mogao da razvije strah od kupanja. Zato koristite toplu ili mlaku vodu, ali nikad vrelu ili hladnu.

Nemojte prati lice psa tušem

Psima ne prija osećaj vode iz tuša po licu. Umesto toga, koristite nakvašen peškir kako biste mu očistili lice, a kada ispirate vrat i vrh njegove glave, podignite njušku i bradu psa kako mu voda ne bi ušla u oči ili uši.

Ne koristite šampon za ljude

Možda ste čuli da je šampon za bebe dobra zamena za pseći, ali čak i ti šamponi imaju drugačiju pH vrednost od one koja je potrebna koži psa. Zato uvek koristite specijalne šampone za pse ili ukoliko ljubimac ima problema sa kožom, posavetujte se sa veterinarom.

Nemojte koristiti jak fen

Ako imate psa sa dlakom kojoj je potrebno više od peškira kako bi se osušila, fen može biti koristan. Međutim, imajte na umu da se neki psi boje buke. Ako koristite isti fen kao za vašu kosu, podesite toplotu vazduha na srednju jačinu.

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: