Osam životnih lekcija kojima su nas naučili psi

Zajednički život sa psom je divno iskustvo. Iako briga o psu nije nimalo lak zadatak, koliko mi učimo njih toliko nam oni uzvraćaju… Zapravo, i mnogo više. Pročitajte čemu nas psi u životu uče…

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2016.

08:59

Osam životnih lekcija kojima su nas naučili psi
Foto: Thinkstock

Bezuslovna ljubav 


Psi nas vole ne samo zato što od nas dobijaju hranu i vodu, ili zato što spavaju u našem krevetu ili ih mazimo. Oni nas vole bez obzira na sve, bezuslovno!

Iskrenost
Psi ne umeju da lažu i sakriju emocije, uvek nam pokazuju kako se zaista osećaju. U njihovim očima nema dvosmislenosti, već ćete u pogledu pronaći ljubav.

Uzbuđenje 


Iako se mogu šetati sto puta istom rutom po komšiluku, ona psima nikada ne dosadi. Oni će pokazati isto uzbuđenje, opet sve pronjuškati i živeti u sadašnjem trenutku. 



Vernost
Bez obzira na okolnosti, uvek možete računati na psa koji će biti vaš odani i verni pratilac.

Granice 

Granice pomažu da se uspostave zdravi odnosi i veze. Psi se ponašaju dobro kada se jasno postave granice. A to važi i za ljude - kada imamo jasno definisane granice, tada smo u mogućnosti da odredimo ono šta jeste i ono šta nije prihvatljivo ponašanje.

Male stvari 


Psi cene male stvari, kao što su poslastice ili igranje u parku s drugim psima. Njima je sasvim dovoljno da svaki dan dođete kući kako bi vam pokazali zahvalnost. Ovo je nešto na šta se treba ugledati na pse u današnje vreme.

Intuicija 


Verujte svojoj intuiciji. Psi se vode svojim instinktima, a mi smo takođe sposobni za to. Takođe, često se pokazalo kako nam je upravo taj unutrašnji osećaj davao pravi odgovor. 



Ljubav 


Psi će svaki dan pronaći način kako da iskažu svoju ljubav i privrženost prema drugima, odnosno prema svom vlasniku. Izražavanje ljubavi je važno i donosi sreću vama i drugima.

Zapravo, mnogo toga imamo da naučimo od pasa o zdravim vezama i odnosima…

Izvor: zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: