Britanac našao psa kojeg je izgubio u martu u Kini

Jedan ultramaratonac je ponovo zajedno s psom-lutalicom koji ga je pratio tokom naporne "Pustinjske trke" (Desert Race) u Kini, a potom nestao.

Izvor: Beta

Subota, 27.08.2016.

09:45

Britanac našao psa kojeg je izgubio u martu u Kini
Foto: Screenshot

Dion Leonard kaže da se pas-lutalica sprijateljio s njim tokom trke od 250 kilometara kroz pustinju Gobi marta ove godine, dela serije "Četiri pustinjske trke". Pas ga je pratio tokom većeg dela trke. On se zaklo da će uzeti kuju koju je nazvao "Gobi", i odvesti je kući, u Veliku Britaniju.

Leonard koji živi u Škotskoj, kaže da je kuja nestala kada je trebalo da u Kini bude stavljena u karantin, pred putovanje za Veliku Britaniju. Pošto je saznao da je pobegla, vratio se u Kinu da nađe Gobi uz pomoć prijatelja i poznanika, plakata, društvenih medija.

"U utorak uveče zazvonio mi je telefon i neko mi je rekao: 'Imamo Gobi. Mislimo da je to ona. Izgleda kao na plakatima, dođite da je vidite' ", rekao je on za BBC. "Čim sam otišao tamo, dotrčala je preko sobe i skočila mi u ruke".

"Bila je toliko uzbuđena što me vidi", rekao je on. "Odmah sam video da je to ona".

"Gobi" se Leonardu pridružila drugog dana sedmodnevne trke, i trčala uz njega.

"Pretrčala je 77 milja, a noću spavala samnom. Nastala je neraskidiva veza među nama", rekao je on.

Leonard se nada da će mu se pas pridružiti u Škotskoj pre kraja ove godine, posle obaveznog karantina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: