Dan u vrtiću za ljubimce 1.000 dinara

Obdaništa za kućne ljubimce odnedavno postoje i u Beogradu. Cena za ceo mesec oko 15.000. Usluga uključuje šetnju i obrok, pišu Večernje novosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2016.

13:00

Dan u vrtiću za ljubimce 1.000 dinara
Foto: Thinkstock

Piše: M. Stanojković

Izvor:
novosti.rs

Obdanište za kućne ljubimce, koje u svetu nije novina, kod nas postoji odnedavno, a osmišljeno je kao dnevni boravak za četvoronošce dok su njegovi vlasnici na poslu.

Kako ljubimci, čiji vlasnici rade, veći deo dana ne bi proveli sami, a vlasnici ne bi morali da razmišljaju da li će ih dočekati pokidane zavese i raskomadani delovi nameštaja, obdanište je rešenje.

- Zbog nedostatka vremena i preokupiranosti poslom, vlasnici ne mogu u potpunosti da im se posvete - kažu iz studija za pse "Koska all for dogs". - Kod nas ih dovedu kad krenu na posao, a preuzmu ih kada se vraćaju. Za to vreme sa njima rade stručnjaci, druže se i socijalizuju. U toku dana organizovana je i jedna duža šetnja. Osmočasovna briga o psu košta između 500 i 1.000 dinara, što znači da za ceo mesec treba da se izdvoji oko 15.000 dinara. O psima, dok su u vrtiću, brine ceo tim ljudi, od vaspitača do veterinara.

- Naša usluga uključuje i obrok, isključivo kuvani, a ukoliko vlasnici to ne žele, mogu da donesu i svoju hranu - kažu iz vrtića za pse "Doggy Daycare". - Radimo i sa onim ljubimcima koji nisu socijalizovani, pa i sa onima koji ne vole druge pse. Posle vremena provedenog kod nas ubrzo postanu prijateljski raspoloženi. Obavezna su i dva sata šetnje, najčešće do Kalemegdana.

Iako, kako nam kažu zaposleni u vrtićima, potreba za ovakvom vrstom usluge postoji, jer u prestonici ima oko pola miliona vlasničkih pasa, glavni razlog zbog kojeg u Beogradu rade samo dva je - finansijski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: