Pas spasao devojčicu kojoj je pao nivo šećera u krvi

Pas iz Jute, po imenu Heroj, uspeo je da oseti da se nivo šećera u krvi kod četvorogodišnje devojčice Sadi nalazi na opasnom nivou. Zato je učinio ono za šta je bio treniran – obavestio je o tome njene roditelje.

Izvor: Mashable

Petak, 29.04.2016.

14:45

Pas spasao devojčicu kojoj je pao nivo šećera u krvi
Foto: Thinkstock / ilustracija

Mala Sadi pati od dijabetesa tipa 1. Uprkos tome što njeni roditelji znaju da je malo verovatno da bi pas uspeo da nanjuši da nešto nije u redu s tolike udaljenosti, i dalje su prilično iznenađeni intuicijom ovog labradora retrivera.

Heroj je u decembru 2015. počeo da cvili, u istom trenutku kada se Sadi nalazila u vrtiću koji je udaljen nekoliko kilometara od njene kuće. Njena majka Mišel navodi da joj je ponašanje psa delovalo vrlo sumnjivo, s obzirom na to da Heroj u prošlosti nije imao takve ispade, izveštava KUTV.

“On je vrlo tih pas, nikada ne cvili. Ali, u tom trenutku nije mogao da prestane”, rekla je Mišel.

Ona je pozvala vrtić i zamolila osoblje da izmeri nivo šećera u krvi njene ćerke. Ispostavilo se da je bio normalan, ali se uskoro spustio na vrlo opasan nivo, piše Mashable.

Sadini roditelji smatraju da je njihova ćerka uspela da prebrodi krizu zahvaljujući sposobnosti njihovog psa.

“Vrlo smo mu zahvalni, on je taj koji joj je toliko puta pritekao u pomoć”, zaključili su.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: