Istraga utvrdila da kerušu Dizel nisu ubili teroristi

Keruša Dizel nastradala je u novembarskom okršaju sa teroristima u kvartu Sen Deni, tri dana nakon što je u Parizu ubijeno 130 ljudi. Portparol francuske policije izjavio je tada da je Dizel ubijena od strane žene-teroriste koja se sama raznela.

Izvor: zivotinje.rs

Četvrtak, 04.02.2016.

11:35

Istraga utvrdila da kerušu Dizel nisu ubili teroristi
Foto: Thinkstock / ilustracija

Dizel je navodno ušla u stan u kojem su se nalazili džihadisti kako bi procenila stepen opasnosti i tu izgubila život. Međutim, tri meseca kasnije ispostavilo se da to nije istina već da je keruša stradala od fransuckog metka...

Istragom je utvrđeno da je troje terorista kod sebe imalo tek jednu pušku i devet metaka. Sa druge strane, izvor iz francuske policije sada kaže da je u okršaju ispaljeno preko 40 metaka od strane francuskih specijalaca i da je jedan od tih metaka pogodio Dizel.

Ova sedmogdišnja keruša postala je simbol francuske borbe sa terorizmom i tih dana je ceo svet na društvenim mrežama žalio za njenim igubljenim životom pod haštagom #JeSuisChien (ja sam pas). Dizel je posthumno odlikovana za hrabrost.

Rusija je u znak solidarnosti sa svojim kolegama francuskoj policiji poklonila štene belgijskog ovčara po imenu Dobrinja, koje će zameniti Dizel. Nakon njene pogibije napravljen je pancir koji će policijski psi nositi tokom sličnih akcija.

Dizel je bila pripadnik elitne policijske jedinice i bila je obučena za ovakve akcije.

“Teško mi je kao da sam izgubio kolegu”, rekao je tada jedan od policajaca koji je učestvovao u akciji.

Izvor: zivotnje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: