Rusi napravili "pancire" za policijske pse

Ruska Asocijacija naučnika za proizvodnju specijalnih materijala napravila je neku vrstu pancira za pse.

Izvor: Ruptly

Subota, 28.11.2015.

12:02

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Ovaj oklop napravljen je nakon što je u terorističkim napadima u Parizu 13. novembra, između ostalih, stradala i policijska keruša Dizel.

Takozvani “Nord body armour” sastoji se iz dva dela koji štite vrat i grudi psa, a proizveden je i dodatni oklop za noge i glavu.

Jedan od kinologa koji su radili na projektu, Vladimir Kitrik kaže da je tehnologija već korištena na takmičenju “Trka heroja” u kom se psi takmiče u pronalaženju vozila sa eksplozivom.

“Trenirali smo ih oko dva meseca. U početku im se pancir nije sviđao, ali su kasnije shvatili da je koristan, pa su ga prihvatili”, kaže on. Inače, francuski ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev prihvatio je da primi poklon od ruskih kolega - štene Dobrinju, koje će zameniti policijsku kerušu Dizel, koja je poginula tokom specijalne operacije u Parizu.

"Poklon je veoma simboličan, snažan i izuzetan gest s vaše strane. Lično sam dirnut i uveravam vas da će za to štene biti stvoreni bolji uslovi", napisao je Kaznev u zahvalnici.

Još nije poznato kad će Dobrinja putovati u Francusku, ali se zna da treba da prođe kroz medicinske provere i neko vreme provede u karantinu. Takođe, moraće da prođe obuku na novom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: