Zašto psi naginju glavu na stranu?

Psi naginju glavu na stranu kako bi pokazali da saosećaju sa nama, piše magazin "Mental Floss".

Izvor: Metro.co.uk

Petak, 06.11.2015.

10:55

Default images

Foto: r0sss / Flickr.com

Za pse, naginjanje glave na stranu odraz je empatije ili pokušaja saosećanja, nešto poput prijatelja koji sluša vašu tužnu priču i klima glavom kao da kaže “da, posvećen sam slušanju, i brinem za tebe, stalo mi je do tebe i tvoje priče”.

Uprkos tome što ne razumeju šta nije u redu, psi mogu da osete kada je vlasnik tužan. U tom trenutku nagnuće glavu na stranu, kako bi pokazali da su tu za vas.

Drugi razlog je pokušaj da nešto bolje čuju, bilo da se radi o potencijalnoj opasnosti ili vašim komandama. Mnogi stručnjaci smatraju da psi pomeraju spoljašnje uho kako bi utvrdili tačnu lokaciju izvora zvuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: