Treba li psima vaditi mlečne zube?

S obzirom na to da bebama ispadaju mlečni zubi, pretpostavljamo kako se mnogi vlasnici pasa pitaju hoće li ispadati i njihovim ljubimcima i, ako se to ne dogodi, da li onda oni moraju da ih vade.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2015.

15:25

Default images
Foto: Thinkstock

Iako se ovo možda čini kao prilično očigledan savet, imali smo osećaj da bismo trebali da naglasimo da je uvek najpametnije prepustiti stručnjacima bilo kakve osetljivije poslove na psu. Međutim, nemojte se žuriti veterinaru. Psima zubi sami ispadaju do šestog meseca starosti. Nakon toga možete posetiti veterinara.

Pseći zubi uglavnom su svi na broju kad navrše sedam meseci. U to se vreme obično pas vodi i na sterilizaciju, a u slučaju da mu je ostao koji mlečni zub, veterinar će ga izvaditi pod anestezijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: