I psima su nekada potrebni antidepresivi

I psi pate od psihičkih poremećaja, a nekima su čak potrebni i antidepresivi, jer nisu u stanju da izađu na kraj s prepunim rasporedom svojih vlasnika, pokazalo je istraživanje.

Izvor: Daily Mail

Utorak, 16.06.2015.

16:25

Default images

Foto: Kevin Bond / Flickr.com

Veterinari u Švajcarskoj kažu da su ljubimci pod sve većim emocionalnim pritiskom, zbog čega pate od anksioznih napada i depresije.

Studija je takođe pokazala da neki psi pate od hronične iscrpljenosti, zbog užurbanosti svojih vlasnika.

Bihejvioralni psiholog i veterinar Linda Hornisberger kaže da se susreće sa sve više deprimiranih pasa.

U izveštaju se navodi i primer border kolija Silvera koji se sa vlasnicom Gabi Turner preselio iz Švajcarske u Veliku Britaniju.

Gospođa Turner (44) kaže da je Silver postao toliko anksiozan da je napadao čak i svoju senku. Kontrola nad njegovim ponašanjem uspostavljena je tek kada je uključena terapija i antidepresivi.

Pseća verzija poznatog antidepresiva “prozaka” odobrena je za prodaju u Velikoj Britaniji. Uzima se jednom dnevno u vidu tablete s ukusom govedine i navodno leči “pseći kompulsivni poremećaj” i “anksioznost usled odvajanja”, koje razvijaju kada je njihov vlasnik dugo odsutan iz kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: