Izbegavajte ove greške u ishrani vašeg psa

S velikim izborom različitih proizvođača i vrsta hrane za pse, kupovina i planiranje obroka ponekad predstavlja pravi izazov.

Izvor: zivotinje.rs

Četvrtak, 14.05.2015.

08:59

Default images
Foto: Thinkstock

Evo nekoliko stvari koje treba izbegavati ukoliko želite da vaš pas bude zdrav...

1. Nemojte preskakati posete veterinaru
Ishrana i zdravlje su suštinski povezani. Zato je vrlo važno posavetovati se s veterinarom pre kupovine nove hrane ili poslastice. Veterinar će proceniti zdravstveno stanje vašeg psa i na osnovu rezultata preporučiće vam odgovarajuću hranu. Takođe, veterinar će vas unapred upozoriti na eventualne negativne reakcije na hranu koje mogu nastati zbog zdravstvenog stanja.

2. Nemojte ignorisati kaloričnost hrane
Na ambalaži hrane za pse uglavnom stoji naznačeno kolika je kalorijska vrednost hrane, a te informacije možete potražiti i na sajtu proizvođača. Međutim, ni to nisu uvek precizne smernice za dnevne nutritivne potrebe vašeg psa. Zato, najbolje je da vaš veterinar preporuči koliko kalorija je potrebno da bi se zadovoljile dnevne potrebe psa, naročito ukoliko želite da mešate suvu i konzerviranu hranu, kao i poslastice.

3. Ne preterujte s poslasticama
Iako su ukusne, poslastice za pse nisu dovoljno izbalansirane da podmire potrebe psa. Poslastice od sirove kože, keksići i ljudska hrana ne bi trebalo da čine više od 10 procenata dnevnih kalorija psa. Korišćenje previše poslastica u ishrani može dovesti do nedostatka ii viška određenih hranljivih materija i izazvati određene bolesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: