Najveći mitovi o velikim psima

Velike pse često neopravdano prati loša reputacija. Naš zadatak je da odagnamo najčešće mitove o njima, jer se ispod gigantske pojave često se kriju nežne duše.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2014.

08:59

Default images

Foto: Anil Mohabir / Flickr.com

Ovo su najčešće zablude o velikim psima:

Veliki psi su agresivniji

Strah od velikih pasa je vrlo česta pojava. Sigurno poznajete nekog ko se više plaši velikih nego manjih pasa. Iako je razumljivo da sama njihova pojava može biti zastrašujuća, ipak nije istina da su veliki psi agresivniji od svojih manjih drugara. Ukoliko provedete samo malo vremena sa njufaundlenderom ili slatkom dogom, shvatićete da veliki psi i džinovske rase mogu biti velike maze.

Veliki psi mogu da pretrče velike razdaljine bez problema

Veliki psi izgledaju kao da im je potrebno više aktivnosti u odnosu na manje pse. Međutim, trčanje je aktivnost koja zahteva mnogo energije i može dovesti do displazije kuka, što je najčešći ortopedski problem kod velikih pasa.

Veliki psi ne mogu da žive u stanovima

Svakom velikom psu je potrebno dvorište, zar ne? Pa i ne baš... Naime, ova zabluda je veoma uobičajena. Skoro svaki pas može biti srećan u svakom domu dok god su njegove potrebe za vežbanjem zadovoljne. Pročitajte opširnije, šta misle stručnjaci, da li je okrutno čuvati velikog psa u stanu, ili nije…

Veliki psi nisu najbolji izbor za porodicu sa decom

Kada tražite psa koji bi se dobro slagao sa decom, nemojte zaobilaziti “nežne divove”. Tačno je da masivni psi mogu oboriti stvari sa stola ili slučajno oboriti dete tokom igre. Međutim, neka deca se igraju previše grubo za male krhke rase. Ali veliki psi mogu biti fantastični drugovi i doživotni najbolji prijatelji deci, dok i decu i pse naučimo da se igraju bezbedno i pod nadzorom.

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: