Da li se moje štene ponaša neobično?

Slobodan Krstić: Imam štene nemačkog ovčara staro 80 dana. Napreduje odlično, veoma je živahan. Ali ponekad me zebrine njegovo ponašanje. Hoće da zagrize za nogu ili ruku, uhvati me za pantalone i vuče. Pocepa ih. Da li je to normalno za štene?

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.11.2014.

16:16

Default images

Opisali ste apsolutno normalno i uobičajeno ponašanje šteneta, koje za sada ne treba da vas brine.

Uskoro će krenuti da menja mlečne zube u stalne, pa će to stanje provocirati još veću želju za griženjem. Neophodno je da mu obezbedite igračke (igračke za pse), velike goveđe kosti, koje će moći da grize i glođe, čime će ostaviti ukućane na miru.

Krenite i u neku vrstu obuke, dresure, jer je Vašem psu pre svega potreban “zadatak” kojim će se baviti.

Odgovore na sva vaša pitanja u vezi sa kućnim ljubimcima, koje piše dr vet. med. Tatjana Stevanović, sertifikovani stomatolog za pse, mačke i glodare iz veterinarske ambulante „Pas, mačka i …“, možete pročitati OVDE.

Foto: Adventures with my dogs / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: