Pripreme za zimu: Treba li pse tada više hraniti?

Zna se da mnoge životinje dobiju na težini tokom hladnih zimskih meseci, kako bi im bilo toplije i da tako pohranjuju masti kao izvor energije.

Izvor: Index.hr

Subota, 25.10.2014.

08:40

Default images

Upravo zato, s pravom se možete pitati trebaju li se i kućni ljubimci više hraniti tokom zimskih meseci, a odgovor smo pronašli kod stručnjakinje Lise Henesi, koja već godinama izdaje knjige o psećoj ishrani.

Treba li menjati pseće prehrambene potrebe tokom zime?

Lisa preporučuje povećanje unosa omega 3 i Omega 6 kiselina. Riblje ulje, crveni pasulj i jaja mogu pomoći u ublažavanju suve i pahuljaste kože kod vašeg psa i ublažavanju artritisa, uzrokovanog hladnim uslovima. Pravilna hidratacija takođe je vrlo bitna za zdravlje psa tokom zime. Budite sigurni da uvek uz sebe imate čistu i svežu vodu.

Dobijaju li psi na težini tokom zimskih meseci?

Većina pasa je manje aktivna tokom zimskih meseci. A ako je smanjena aktivnost, trebao bi biti smanjen i unos hrane. Dobar trik je da smanjite dnevnu dozu davanja poslastica psu. Takođe, pokušajte da ga kod kuće zabavite raznim igračkama i aktivnostima, kako bi bio malo više aktivan.

Zaključak

Vaš pas nije medved i on ne treba da skladišti masti za zimu. Možda bi i trebalo da smanjite unos hrane tokom idućih meseci, zbog nedovoljne količine vežbe. I dok će divlje životinje brzo izgoreti dodatne masnoće, vaš pas će dobijati redovne obroke i poslastice, što znači da neće gladovati niti spaliti te dodatne masnoće tako lako. Zato tokom hladnijih meseci pazite na njegovu težinu, koliko jede i koliko vežba, na način da vaš pas bude uhranjen, ali ne i prehranjen.

Foto: Image courtesy of Tina Phillips at FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: