Poslednji pozdrav čovekovom najboljem prijatelju (FOTO)

Opraštanje sa voljenima nikada nije lako. Kada je Marija Šarp saznala da su dani sa njenim psom Čabi (Chubby - bucka) odbrojani, odlučila je da fotografijama oda priznanje svojoj najstarijoj prijateljici.

Izvor: Priredila: T.Bogdanov

Nedelja, 19.10.2014.

09:15

Default images

Image courtesy: www.mariacsharp.com / suzuranphotography.com

Zdravlje njene kuce Čabi je narušeno nekoliko godina ranije kada je dobila dijagnozu kognitivne disfunkcije, vrlo slično demenciji kod ljudi.

Nedavno se stanje pogoršalo pa je Marija donela tešku odluku da uspava Čabi.

Marija, iz Klivlenda, posvetila je blog Čabi s naslovom: "Omiljeni deo mene - Oda najboljem prijatelju jedne devojke."
Foto: suzuranphotography.com
I ako ste pomislili kako nije morala da uspava svog psa, činjenica je da pomoći nije bilo. Čabi je prestala da jede i počela da povraća neprestano.

"Dobila je lek, koji je trebalo da joj pomogne s mučninom ali on nije delovao. Između anksioznosti i povraćanja, bila je budna po celu noć. Znala sam da se ne oseća dobro i da dolazi to vreme, ali je došlo brže nego što sam očekivala", kaže Marija.

Operacija je bila opcija, ali je ona bila stara i slabašna da je preživi. Doneli smo tešku odluku - da je pustimo da ode.
www.mariacsharp.com
Marija je našla Čabi kada je imala 500g, i kada je ona imala sedam godina. Čabi je živela lepih 16 godina i zato je Marija opsiju kao svoju najstariju prijateljicu.

"Ona je bila tu na svim mojim rođendanima, makar sve pratila u pozadini", priseća se Marija. Najviše će joj nedostajati maženje s njom, povratak kući i ta srećan koju bi osetile obe pri svakom ponovnom susretu.

"Kada sam otišla na koledž, najteže mi je bilo to što nemam Čabi", priznaje Marija.
www.mariacsharp.com
Pre nego što je Čabi uspavana, Marija i njena prijateljica fotografkinja Suzan Prajs je fotografijama zabeležila vezu koju su ove dve stvorile za 16 godina prijateljstva.

Marija (23) opisuje Čabi kao svoju najstariju prijateljicu koja je bila deo njihove porodice.

"Pošto smo bile samo nas dve - majka i ja, Čabi je unela u našu porodicu nešto što nam je falilo. Ona je za mene bila osoba. Njoj sam pričala šta mi se sve desilo tokom dana".
www.mariacsharp.com
Sama objašnjava kako je Čabi naučila kako da sluša, voli i bude pravi prijatelj.

"Bila je uz mene celo moje detnjstvo i odrastanje. Kada sam završila školu, diplomirala. Kada sam pokrenula svoj posao. Znala je da prepozna lošeg dečka i da poludi za dobrim", priseća se Marija, inače i sama fotografkinja venčanja.
www.mariacsharp.com
.
www.mariacsharp.com
.
www.mariacsharp.com
.
www.mariacsharp.com
.
Foto: suzuranphotography.com
.
Foto: suzuranphotography.com
.
Foto: suzuranphotography.com
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: