Šta vaš pas želi da vam kaže?

Ako reži, vaš ljubimac želi da vam poruči neku od sledećih stvari: želi da se igra, strah ga je ili brani teritoriju. Rep visoko gore znači da je pas na oprezu ili čak znakove agresije.

Izvor: B92

Nedelja, 21.09.2014.

13:48

Default images

Foto: PhyreWorX/Flickr.com

Otkrivamo vam sve tajne glasova i pokreta vašeg ljubimca, za koje bi trebalo da znate šta znače.

Lajanje

Psi laju iz nekoliko glavnih razloga, a oni podrazumevaju: dolazak njima nepoznate osobe ili životinje, iznenađenje, zadiranje u njihov prostor ili uzbuđenost i želju za igrom.

Režanje

Ako je u pitanju režanje, vaš ljubimac želi da vam poruči neku od sledećih stvari: želi da se igra, strah ga je ili brani teritoriju.

Mahanje repom

Rep visoko gore signal je da je pas na oprezu ili čak znakove agresije. Rep između nogu označava da je vaš ljubimac u strahu, dok sporo mahanje repomn znači da vaš ljubimac istražuje teritoriju na kojoj se nalazi.

Uši

Kada su opušteni, uši vašeg ljubimca stajaće prirodno kako jesu. Kad su na oprezu, psi podižu uši, a kad zabace uši lagano unazad, znači da su prijateljski raspoloženi.

Zavijanje

To uglavnom znači jednu od ove tri stvari: vaš pas želi nešto, želi pažnju ili ga je strah od odvajanja od vas.

Glava

Naginjanje glave ulevo ili udesno znak je pseće znatiželje ili prepoznavanja reči koje ste mu uputili, a naginjanje glave unazad i izvijanje vrata znak je pokazivanja interesa. Okretanjem glave žele da izbegnu kontakt očima s vama, a ližući vam pas vam pokazuje da je pod stresom ili da nema više hrane ili vode u blizini.

Oči i obrve

Podignute obrve takođe znače da pokazuje da ga nešto zanima, a spuštanje obrva - nesigurnost i neizvesnost. Prirodno opuštene obrve pokazuju vam da je vaš ljubimac prijateljski raspoložen, dok širom otvorene oči pokazuju znak za uzbunu i oprez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: