Da li je i psima potreban javni toalet?

U španskom gradu El Vendrel jedan neobičan javni toalet napravio je pravu pometnju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.07.2014.

08:59

Default images

Foto: Lulu Hoeller / Flickr.com

Naime, vlasnici pasa su revoltirani jer su se u gradu pojavili javni toaleti za pse u kojima njihvi ljubimci mahom odbijaju da vrše nuždu, a postavljanje ovog toaleta šalje poruku vlasnicima pasa da su njihovi ljubimci najveći izvor prljavštine u gradu.

Predstavnici lokalne vlasti odlučili su da na prometnim mestima postave toalete za pse kako bi se stalo na put vlasnicima koji izbegavaju da pokupe izmet svojih ljubimaca nakon šetnje. Očekivali su da će građani biti oduševljeni, ali je ideja dočekana sa negodovanjem...

-Ovaj toalet je beskoristan. Novac koji su utrošili za ovako nešto mogao se uložiti u izgradnju još jednog parka za pse. Naši ljubimci nisu igračke, oni obavljaju nuždu, mi za njima pokupimo, oni se druže, a onda idu kući. Tako to funkcioniše... - rekao je jedan od vlasnika.

Drugi vlasnik psa prokomentarisao je da nije trebalo napraviti konstrukciju od metala i da mu jako smeta što oko toaleta nema više zelenila.

Pitate se kako toalet funkcioniše? Psi bi nuždu trebalo da vrše na rešetkama nakon čega vlasnik ima obavezu da izmet baci u određeni otvor i pusti vodu. Princip rada podseča na toalete za ljude. Odmah do toaleta postavljena je i manja česma gde vlasnici mogu da operu ruke Iako se ideja javnog toaleta za pse čini dobrom na prvi pogled, u praksi stvari stoje nešto drugačije.

Psi odbijaju da vrše nuždu na pomenutim rešetkama, pa se vlasnici muče da ih na to nateraju. Stiče se utisak da onaj ko je izmislio ovaj toalet, očito nema ljubimca.

Sa druge strane, sklanjanje prljavštine, uglavnom izmeta za svojim ljubimcem u šetnji je osnovna obaveza odgovornih vlasnika i građana.

Izvor: Zivotinje.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: