Šta vam pas govori repom?

U komunikaciji sa okolinom psi ne koriste samo lajanje već i određene delove tela, pa čak i celo telo. Rep psa nam govori mnogo više od toga da li je srećan ili tužan. Evo o čemu je reč...

Izvor: B92

Petak, 18.07.2014.

08:38

Default images

Foto: Marvin Kuo/Flickr.com

Kada je rep visoko uzdignut reč je o dominantnom alfa mužjaku ili ženki, odnosno psu koji predvodi čoporom. Iako vaš pas možda živi u kući, on takođe pokazuje dominantnost.

Kada je rep psa horizontalno položen, treba biti na oprezu jer to znači da je pas spreman da napadne.

Rep kojim pas maše pokazuje da je opušten, a ako to radi ubrzano, znači da je malo napetiji, jer se tek upoznaje sa nekim.

Pas je delimično opušten kada rep drži spušten ka dole i malo uvijen na spolja. Kada je pas potpuno bezbrižan njegov rep je usmeren ka podu.

Rep podvučen među noge, znači da se pas podređuje dominantnom psu. Takođe, kada je pas uplašen rep podvije između nogu, sve do trbuha.

Ovo je važan vid komunikacije, što je samo još jedan razlog zbog čega psu ne treba kupirati rep.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: