Pas Leo dobija spomenik u Pančevu

Pančevo će poput Zagreba, Tokija, i Krakova, napraviti spomenik jednom psu.

Izvor: B92

Utorak, 01.07.2014.

16:43

Default images

Tokio ima svog Hačika, a Pančevo Lea. Pančevci su toliko ganuti onim što je ovaj pas učinio , da su reagovale i gradske vlasti, dok su sredstva prikupili građani volonteri iz Društva prijatelja životinja. Ne žele da se ova priča ikada zaboravi. Leo je to zaslužio.

Devetog marta ove godine, u Pančevu je Nikolinu Vučetić napao komšijski pas. Međutim, tu se našao pas Leo, koji je svojim telom pokušao da zaštiti devojčicu.

Ogromni bulmastif, je bacio Lea na zemlju usred čega mu je pukla karlična kost. Od ujeda za stomak, pokidana su mu creva. Leo je hitno operisan, ali nije preživeo. Nakon napada je živeo svega jedan dan. I to nije ono najgore.

Kada su povređenog Lea poveli u ambulantu, osoblje je odbilo da ga pregleda, zato što im je iscurela baterija za čitanje čipa, koji psi imaju na ušima, pa je Leu operacija izvršena u Beogradu.

Nažalost, živeo je samo jedan dan.

Nikolina je sada dobro. Ostali su joj samo ožiljci, a hrabri pas Leo dobiće spomenik u Narodnoj bašti u Pančevu. Njegov spomenik gledaće na igralište pošto je jako voleo decu, a i ona njega.

"Naši sugrađani, i naravno gradska vlast, izašli su nam u susret i pružili pomoć. Čak je i gradskoj upravi sama inicijativa prošla, tako da smo dobili sva odobrenja za postavljanje ovog spomenika", objašnjava Ivan Kurajov iz udruženja prijatelja životinja Pančevo.

Leova neutešna vlasnica je dobila novog psa od ljudi koji su se sažalili nad Leovom tužnom sudbinom. Lea ipak niko neće moći da zameni.

"Naravno da sam ponosna. Ipak je to bio moj ljubimac koji je živeo i spavao s nama, kratko ali pamtićemo ga po najboljem", kaže Biljana Ilić Leova vlasnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: