Kako pravilno i lako dati psu lek?

Davanje leka psu nije nešto što vlasnici vole da rade. Kao sa decom, tako i sa ljubimcima, davanje leka često predstavlja nemoguću misiju.

Izvor: Izvor: Zivotinje.rs

Utorak, 24.06.2014.

21:25

Default images

Međutim, da bi psu bilo bolje, važno je da dobije lek. Pročitajte kako je najlakše vašem psu dati tabletu, sirup ili kapi.

Tablete

Izdrobite tabletu i sakrijte je u malu količinu hrane ili omiljenu poslasticu vašeg psa. Važno je da lek ne stavljate u posudu sa celim obrokom, kako biste bili sigurni da je vaš ljubimac uzeo lek. Zapravo, neki ljubimci veoma vešto pojedu hranu oko tablete ili je ispljunu kada osete ukus.

Kako biste bili sigurni da je pas sigurno pojeo tabletu, namažite lek malom količinom maslaca ili margarina. To će pomoći da tableta lako sklizne niz grlo psa.

Zatim, stavite mu lek u zadnji deo usta. Jednom rukom držite njušku i glavu malo podignete. Drugom rukom uhvatite donju vilicu, pa kažiprstom i palcem stavite tabletu na koren jezika, što je dublje moguće. 



Držite usta psa zatvorenim, blago masirajući grlo kako biste naterali psa da proguta tabletu.

Lek u tečnom stanju

Sirup je najlakše dati uz pomoć plastičnog šprica. Špric će vam omogućiti da tačno izmerite potrebnu količinu leka. Zatim, lek ubrizgajte u zadnji deo usta psa. Nakon toga, špric dobro operite i obavezno nagradite psa za dobro ponašanje. 



Kapi za oči

Kapi za oči stavljaju se tako da se glava psa mirno drži i lagano nagne unazad. Par kapi stavite u ćošak oka.

Nakon toga pustite psa… Nije to tako prijatna stvar, znate i sami!

Izvor: Životinje.rs
Foto: artur84 / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: