Zašto psi obožavaju mačju hranu?

Kao što većina vlasnika pasa i veterinara zna, rentgen psećeg trbuha često pokaže iznenađujuća otkrića. Dok će neki psi pokušati da pojedu sve, jedna stvar koja snažno privlači većinu pasa je mačja hrana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.09.2013.

12:31

Default images

Vizuelno, pseća i mačja hrana izgledaju slično, ali postoje neke važne razlike. Mačke su primarno mesojedi, što znači da moraju da jedu meso kao glavni deo ishrane, a psi su svaštojedi i potrebna im je ishrana sa više vlakana nego što isključivo mesna ishrana može osigurati.

Veterinari pretpostavljaju da tajna ljubavi prema mačjoj hrani leži u tome što je ona bogatija proteinima i zbog toga ima bolji ukus.

Doktorka Šeron Krovel-Dejvis, profesorka na Veterinarskom fakultetu Univerziteta Džordžija kaže kako ona koristi mačje poslastice kao nagradu prilikom treninga pasa sa poremećajima u ponašanju. Mačje poslastice su ukusne, psi ih dobro podnose, a sjajna su motivacija za učenje novog obrasca ponašanja.

Ali samo zato što nešto ima dobar ukus, ne znači da ga treba jesti stalno. Dr Krovel-Dejvis kaže kako mačja hrana za pse predstavlja isto što i torta za ljude. Nije najbolja za ishranu čoveka i ako samo jedete tortu, verovatno će vam biti loše nakon nekog vremena. Ali ako se povremeno sa njom počastite, u tome nema nikakve štete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: