Kako da odviknete psa od žvakanja stvari

Čarape i veš generalno izuzetno su primamljivi za pse. Ipak, jako malo stvari miriše toliko jako kao članovi porodice poput ovih artikala.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2012.

17:38

Default images

Međutim, svaki veterinar će potvrditi da postoji jako malo stvari opasnih po vašeg ljubimca poput ovih. Vrlo lako se može desiti da vaš pas proguta sitnije odevne komade koji mu se mogu zaglaviti ili u grlu ili u želucu.

Upravo zbog ovih opasnosti, jako je važno da na vreme izdresirate psa, ali i da odevne predmete držite na nekom sigurnom mestu, van domašaja ljubimca.

Jako je važno da na vreme preusmerite žvakanje psa na druge stvari koje su bezbednije i napravljene isključivo za tu namenu. Žvakanje stvari veoma je bitno psima dok su još mladi, ali čak i u kasnijim godinama ova navika im može predstavljati zadovoljstvo.

Koristitie se pozitivnim primerima, nagradite psa svaki put kada odabere pravu stvar za žvakanje, ukoliko ga uhvatite sa zabranjenom stvari u ustima – samo mu je oduzmite bez reči, dajte mu adekvatnu alternativu i onda ga pohvalite za njeno žvakanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: