Optužen zbog okrutnosti prema životinji

Entoni Ortolani, planinar iz Denvera, ovih dana iščekuje sudsku presudu kojom bi mogao biti proglašen krivim zbog okrutnosti prema svom psu.

Izvor: B92

Subota, 18.08.2012.

22:05

Default images

Tužbu protiv Ortolanija podigao je planinar Skot Vošburn, koji je tokom jedne od svojih ekspedicija našao povređenu nemačku ovčarku Misi i spasao je od sigurne smrti.

Naime, Vošburn i njegova supruga pronašli su ranjenu ženku na planinskom vrhu u Koloradu i organizovali akciju spasavanja. Misija je trajala oko devet sati a u njoj je učestvovalo devet volontera. Ženka je spasena neposredno pre snežne oluje.

Kada je priča o spasenom psu dospela u medije, javio se i pravi vlasnik psa, Entoni Ortolani. On je preko sajta 14ers.com objasnio švoju verziju događaja.

„Misi se povredila na planini. Zbog povrede nije mogla da hoda, pa smo je pokušali spustiti užetom ali se njeno stanje samo pogoršavalo. Nije se mogla pomeriti i znao sam da je veoma loše. Poneo sam je na leđima ali nisam je mogao dugo nositi“, napisao je Ortolani.

„Tada sam pozvao 911, ali su mi oni rekli da je rizično slati spasioce gore samo zbog psa. Mislio sam sve vreme na nju, no smatrao sam da je uginula od povreda“, napisao je vlasnik.

Zanimljivo je da je nakon svega Ortolani tražio da mu se pas vrati, ali umesto ljubimca dobio je poziv od suda. Vošburn je tužio Ortolanija zbog okrutnosti prema životinjama i sada traži starateljstvo nad psom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: