Da li se pre vakcinisanja pas mora očistiti od glista?

Nemanja: Poštovana, trebalo bi da vakcinišem psa protiv besnila i čipujem ga. Ima 8 meseci i primio je sve tri vakcine protiv zaraznih bolesti. Važi li pravilo da se pre vakcine pas mora očistiti od glista i koliko dana ranije ili se pravilo odnosi samo na štence?

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.08.2015.

22:45

Default images

Čišćenje od crevnih parazita pre vakcinacije protiv zaraznih bolesti u uzrastu od dva do četiri meseca je neophodno, jer imunološki sistem nije u mogućnosti da da potpuni imunološki odgovor (nije još uvek dovoljno razvijen). Na ovaj način mu olakšavamo, uklanjamo sve sporedne faktore koji mogu da umanje dejstvo imunološkog sistema. Kod starijih jedinki se čišćenje može uraditi pre ili na dan vakcinacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: