Zbog čega mom kuniću suze oči?

Dorotea Matić: Imam kunića starog dve godine. U poslednje mu vrijeme jako suzi oko. On dobro jede, trčkara, skakuće. Stalno je vani, pa možda mu od vjetra suzi oko.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2014.

19:45

Default images

Suzenje očiju ili oka kod kunića može se javiti zbog nekoliko razloga.

Suzenje se može javiti kod iritacije (prašina, piljevina, stelja…), infekcije (najčešće bakterijske) , problema sa suznim kanalom ( dolazi do začepljenja suznog kanala zbog infekcije, prisustva stranog tela, zatvaranja kanala usled prerastanja zuba), problema sa zubima (zubi kod kunića rastu u oba pravca tokom celog života, te ako im se ishrana ne zasniva na senu, oni ne troše svoje zube dovoljno te oni rastu prema sinusu, suznom kanalu i oku, što dovodi između ostalog i do pojačanog suzenja)…

Kunića bi trebalo da pogleda veterinar koji ima iskustva sa ovom problematikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: