Da li treba da me brinu krmelji kod psa?

Zemun: Otkako smo dobili psa (pudla), svako jutro ima krmelje, a po nekad i u toku dana ako dosta spava. Zanima me da li ima razloga za brigu oko ove pojave? Inače, pas je star 14 meseci.

Izvor: B92

Utorak, 07.10.2014.

10:53

Default images

Pojava male količine jutarnjeg iscetka, koji nije gnojnog izgleda (žuto-zelene boje) je normalna pojava.

Ako se iscedak javlja tokom celog dana, ako su oči konstantno pune suza, dlaka oko očiju vlažna, konjuktive su crvene i upaljene (sluzokoža koju vidite sa unutrašnje strane kapka kada ga povučete na dole), preporuka je da se javite veterinaru da bi se utvrdio razlog.

Iscedak u većoj količini i promenjene boje može nastati zbog infekcije, alergijske reakcije, iritacije (od prerasle dlake, trepavica koje nepravilno rastu, neprohodnosti suznog kanala, uvrtanja krajeva kapaka...).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: