Koliko je hrane dnevno dovoljno za mačku?

Isidora Pavkov: Moja mačka ima devet meseci i počela je da jede mnogo više nego što je preporučeno za njen uzrast (skoro duplo). Ranije sam joj uvek držala punu činiju granula ali sad ne znam da li treba da joj ograničavam koliko će jesti s obzirom na to da i dalje raste?

Izvor: B92

Petak, 27.06.2014.

21:49

Default images

Količina hrane koju će mačka konzumirati tokom dana je individualna i može zavisiti od mnogo faktora (koliko je jedinka aktivna, da li živi u stanu ili izlazi napolje, da li je sterilisana ili ne...).

Tabele koje možete videti na originalnim pakovanjima hrane date su kao smernice vlasnicima, što ne zanači da ih se treba slepo pridržavati.

Ako je Vaša maca sterilisana, obavezno je hranite granulama koje su predviđene za mlade sterilisane jedinke.

Ako nije, povećajte joj količinu hrane za 10-15% od preporučene količine za njen uzrast i težinu. Ako nakon toga primetite da je počela da se goji, vratite je na propisanu količinu hrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: