Šta bi mačkama trebalo davati umesto trave?

Tatjana Japundžić: Pre četiri meseca sam preselila iz kuće u stan i sa sobom ponela i svoju macu. Ženka je, sterilisana i ima pet godina. Pošto sada nema mogućnosti da jede travu, molim Vas da me posavetujete šta da joj dajem u zamenu za travu. Unapred hvala.

Izvor: B92

Subota, 03.05.2014.

10:30

Default images

Da bi ste pre svega smanjili unos dlaka, neophodno je da svoju mačku redovno četkate, čime ćete odkloniti jedan deo dlaka koji bi mačka unela lizanjem. U ishranu možete ubaciti specijalizovane granule, koje će olakšati izbacivanje dlaka. Ako ni to nije dovoljno u veterinarskim ambulantama, veterinarskim apotekama ili pet-šopovima možete kupiti preparate koji su obično u obliku paste, tako što po principu podmazivanja creva ili povlačenja vode u creva, olakšavaju izbacivanje loptica dlaka putem izmeta. Uvek se pridržavajte uputstva kod korišćenja ovih preparata, jer može doći do problema u iskorišćavanju recimo vitamina A, ili nekih drugih bitnih elemenata iz hrane, ako se pomenuti preparat koriste na neodgovarajući način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: